’s Nachts lenzen dragen en dan de hele dag scherp zien zonder bril of lenzen.
Steeds meer mensen kiezen voor Nachtlenzen want zonder bril of lenzen de hele dag scherp zien, is het meest comfortabel.
Nachtlenzen draag je alleen maar ’s nachts en overdag heb je dan – zonder bril of lenzen – het scherpste zicht. Je hoeft er niet aan te wennen, want ze voelen direct prettig aan. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen – zonder dat je er iets van merkt – je ogen. Het Nachtlensmateriaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je oog. Nachtlenzen zijn volkomen veilig, je kunt ze de hele nacht dragen. Het is een fantastische uitvinding voor alle mensen die een bril of lenzen moeten dragen. En vooral voor mensen die last hebben van droge of gevoelige ogen.

Alternatief voor ooglaserbehandeling
Nachtlenzen zijn een prima alternatief voor een laserbehandeling. Veel mensen vinden een laserbehandeling eng. Bovendien is zo’n ingreep niet geheel zonder risico’s. Het principe van de Nachtlens is veel eenvoudiger en veiliger. Want mocht je om de een of andere reden je Nachtlenzen niet meer willen dragen, dan kun je altijd terug naar je lenzen of bril. Je ogen gaan dan vanzelf weer naar de oorspronkelijke situatie terug.

Hoe werk zo’n Nachtlens nu precies?
Een Nachtlens heeft geen direct contact met het hoornvlies, maar drijft op de traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies ietsje platter wordt. Daardoor kun je dan een of twee dagen scherp zien. Het grote voordeel van ’s nachts lenzen dragen is dat je ogen overdag volledig rust krijgen.

Als je ’s morgens vroeg wakker wordt, doe je je Nachtlenzen gewoon uit en ga je aan de slag, zonder lenzen of bril. En dat geeft je een fantastisch vrij gevoel. Vooral als je veel sport of tot ’s avonds laat uitgaat.

Optiek Pijnacker Lens Club
Nachtlenzen worden geleverd volgens de Optiek Pijnacker Lens Club. Door de speciale vorm aan de binnenzijde en de zeer hoge zuurstofdoorlaatbaarheid zijn nachtlenzen moeilijk te reinigen en moeten daarom jaarlijks vervangen worden. Bovendien worden de contactlenzen en uw ogen iedere drie maanden gecontroleerd. Uiteraard zijn deze diensten in het Optiek Pijnacker Lens Club inbegrepen.

Hoe werkt de Optiek Pijnacker Lens Club?
De kosten van nachtlenzen bedragen binnen het OPLC €40.50 per maand. Dit is per paar Nachtlenzen, inclusief vier controles per jaar en waterstof peroxide vloeistof (reden 1, reden 2) voor het reinigen van uw lenzen. Mocht u een nog intensievere reiniging nodig hebben geldt er een toeslag van €9.00 per maand. Voor Multifocale nachtlenzen geldt een toeslag vanaf €8.00 per maand.

Voor het aanpassen van uw Nachtlenzen worden eenmalige aanmeet kosten gerekend. Voor nachtlenzen zonder leesgedeelte €100.- Voor nachtlenzen met leesgedeelte €150.- te betalen bij bestelling. Het aanpas traject van de verte Nachtlens neemt gemiddeld 2 weken in beslag. Bij lagere sterktes gaat de aanpassing in 1 fase (1-2 weken). Bij hogere sterktes gaat de aanpassing in 2 fasen (3-5 weken). Als het traject van de multifocale nachtlenzen worden gestart gaat het altijd in twee delen. Eerst moet de verte sterkte helemaal correct zijn en daarna worden er nieuwe lenzen besteld die ook het leesgedeelte in het oog aanbrengen.

Lenzen in- en uitdoen? Bekijk hier hoe dat werkt