Als Optiek Pijnacker organiseren wij elke 5-7 weken een kinderogendag. Op deze dag is er een Orthoptiste aanwezig die voor ons de oogonderzoeken uitvoert.

Waarom een kinderogendag:

In het dagelijks leven word er steeds meer en steeds vroeger veel van onze ogen gevraagd. En daarom zijn wij groot fan van op jonge leeftijd preventief controleren. De kinderogen vanaf groep 1 laten controleren is helemaal niet raar. De kinderen krijgen een hoop informatie en het is fijn dat ze ook kunnen zien wat ze moeten gaan leren. Slecht zien is niet goed kunnen reproduceren.

Kosten van het oogonderzoek:

De kosten van het oog onderzoek door de orthoptiste zijn €37,50 meer info hierover in de brief

Vrij van school:

Omdat het gaat om een medisch oogonderzoek krijgt uw kind hier vrij voor. Vergelijk heb met een bezoek aan de huisarts of ander medisch specialist.

Verdovingsdruppels:

Om een correcte meting te kunnen verrichten worden de ogen verdoofd. Na de verdovingsdruppels kan uw kind tot ongeveer 10-24 uur daarna niet goed zien en is gevoelig voor licht. (uitleg onderzoek)

Bijles op school:

Onze visie is, dat als een kind in aanmerking komt voor extra ondersteuning op school. Op zijn minst ook mag worden gekeken, kan het kind goed zien.  Zonder goed zicht geen goede leerprestaties. Helaas word dat nu vaak niet gedaan en komen ouders er jaren later achter dat hun kind het wel kon maar niet zag. En dat is op zijn minst jammer te noemen.

Myopie remming:

Als er bij jonge kinderen een waarde word gemeten waaruit blijkt dat de oog as-lengte eigenlijk al wat te lang is kan er een myopie management traject worden opgezet. Lees meer…