Klik hier voor instructievideo’s voor het inzetten, uitnemen en reinigen van contactlenzen

Comfortabel lenzen dragen
Elk oog heeft een andere vorm. Het aanmeten van contactlenzen is maatwerk en daarom besteedt Optiek Pijnacker er veel aandacht aan. Door toepassing van moderne computer en digitale aanpastechnieken is het mogelijk om zelfs bij speciale oogafwijkingen een perfecte oplossing te bieden. Daarnaast worden persoonlijke voorkeuren meegenomen in het adviseren van de verschillende lenstypen. Zoals het werken met beeldscherm, sport, hobby’s enz.

Halfjaarlenzen
Deze lenzen voor dagelijks gebruik worden toegepast wanneer maandlenzen pastechnisch niet toereikend zijn (afwijkende kromming en diameter). Deze lenzen worden pas na een half jaar vervangen en vragen daarom om een specifieker onderhoudssysteem.

Maandlenzen
Maandlenzen voor dagelijks overdag dragen (“daily wear”) zijn op dit moment het meest toegepaste vervangingssysteem om problemen door vervuiling en daardoor minder comfort te voorkomen. Na 30 dagen worden de oude contactlenzen vervangen door nieuwe en schone exemplaren. U heeft bovendien altijd reservelenzen achter de hand. Nieuw zijn siliconen hydrogel lenzen, deze lenzen zijn minder afhankelijk van de hoeveelheid traan- vocht en geschikt voor langere draagtijden.

Daglenzen
Daglenzen zijn voor éénmalig gebruik. U heeft hiervoor geen onderhoudsvloeistoffen nodig, en na gebruik gooit u de lenzen gewoon weer weg. Dit is de makkelijkste manier om problemen door vervuilde contactlenzen te voorkomen. Daglenzen zijn ook ideaal voor het af-en-toe gebruik bij sport, werk, week-end of avondje uit en situaties, waarbij een bril of “normale” contactlenzen minder geschikt zijn.

Nachtlenzen
Nachtlenzen draag je alleen maar ’s nachts en overdag heb je dan – zonder bril of lenzen – het scherpste zicht. Je hoeft er niet aan te wennen, want ze voelen direct prettig aan. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen – zonder dat je er iets van merkt – je ogen. Het Nachtlensmateriaal laat extreem veel zuurstof door en heeft daardoor de minste invloed op je oog. Nachtlenzen zijn volkomen veilig, je kunt ze de hele nacht dragen. Het is een fantastische uitvinding voor alle mensen die een bril of lenzen moeten dragen.

Vormstabiele lenzen
Vormstabiele lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Vormvaste lenzen zijn niet zo gevoelig voor beschadiging als andere lenzen en bieden vaak een hogere gezichtsscherpte. Door de toepassing van steeds hogere zuurstof doorlatende materialen in combinatie met tijdige vervanging is het draagcomfort absoluut gewaarborgd. Optiek Pijnacker biedt enkel de mogelijkheid om vormstabiele lenzen binnen de OPLC te dragen. Binnen de OPLC worden vormstabiele lenzen na 12 maanden vervangen.

Proefperiode
Contactlenzen hebben zoveel voordelen, dat er al meer dan 1,5 miljoen mensen in Nederland contactlenzen dragen. Welke lens voor u de beste oplossing is, is meten, zoeken en controleren. Hier zijn een aantal lenzen en afspraken voor nodig om u het beste advies te kunnen geven. Dit noemen wij een proefperiode. Voor een vast symbolisch bedrag per maand zoeken we in alle vrijheid het beste systeem zonder gehinderd te worden door verdere kosten. (Een normale controle kost € 55,- per 30 minuten.) In de proefperiodebedrag zijn de kosten opgenomen voor alle werkzaamheden zoals; beoordeling, proefpassingen, lenzen, begeleiding, instructie en controles. De proefperiode verplicht u niet tot het afnemen van een (half)jaarabonnement. Nadat u de proefperiode beëindigd mag u zelf kiezen of u bij ons ook verder uw lenzen wilt dragen.

Prijzen werkzaamheden buiten OPLC om
Contactlenscontrole € 55,- per 30 minuten
Optometrisch onderzoek € 75,- per 30 minuten
Beoordeling geschiktheid lenzen incl advies € 100,- per 60 minuten
Second Opinion incl rapport € 100,- per 60 minuten
Bij een OPLC zijn bovenstaande prijzen inclusief.

Prijzen lenzen binnen OPLC

Sferisch Basis lensmateriaal met standaard vloeistoffen voor 2 ogen 20,- / 30,- p.m.
Sferisch Advance lensmateriaal met standaard vloeistoffen voor 2 ogen 30,- / 40,- p.m.
Sferisch Premium lensmateriaal met standaard vloeistoffen voor 2 ogen 40,- / 60,- p.m.
Toeslag voor waterstof peroxide ipv standaardvloeistof € 2.50 p.m.